شما اینجا هستید: خانه > آشپزی > طرز تهيه فالوده يزدي
طرز تهيه فالوده يزدي

طرز تهيه فالوده يزدي

مواد لازم جهت تهيه  فالوده یزدی

نشاسته

آب

شيره

گلاب

تخم قرفه

مواد لازم جهت تهيه شربت فالوده يزدي (صرفاً جهت يك كاسه):

شکر:۲پيمانه (۴۴۰گرم )

آب: ۱پيمانه (۲۵۰ميلي ليتر )

گلاب: ۲قاشق سوپخوري

طرز تهيه فالوده يزدي

هر يك كيلو نشاسته ۷۰۰/۴ كيلوگرم آب مي خواهد با اين فرآيند توليد نشاسته هم نرم مي شود و هم ديرتر فاسد مي شود يك كيلو نشاسته را با ۴۰۰ گرم آب ولرم مخلوط كرده تا بصورت دوغ مانند در بيايد و الباقي آب كه حدود ۲۰۰/۵ گرم آب را جوش مي آوريم سپس ۱۵۰ گرم آب جوشيده داغ را با مخلوط آب و نشاسته مخلوط مي كنيم تا مواد خوب با هم مخلوط شود علت اينكه از آب جوشيده داغ استفاده مي كنيم به اين علت است كه مواد دوغ ( مخلوط آب و نشاسته ) مي باشد تا به هم نچسبند و بصورت گلوله گلوله در نيايد و همه مواد يك دست مي شود سپس مواد مخلوطي را داخل آب جوشيده ريخته و شعله گاز را كم مي كنيم و به مدت ۱۵ دقيقه زمان مي برد تا مايه ازفرني سفت تر شود بعد نشاسته آماده شده علائم خوب بودن جوش فالوده حباب حباب ريز داخل آن ديده مي شود بعد فالوده اوليه كه بصورت ماقوت يزدي مي باشد بدست مي آيد

براي رشته رشته نمودن نشاسته پخته (ماقوت يزدي) جهت فالوده يزدي ابتدا يك عدد آبكش و يك عدد پاتيل احتياج است آبكش را روي پاتيل پر از آب سرد قرار داده سپس نشاسته آماده را داخل آبكش ريخته و با فشار دادن آن نشاسته بصورت رشته رشته از منفذهاي آبكش خارج شده و در داخل آب سرد ريخته مي شود در صورتي كه فالوده رشته اي مي خواهيد سطح آب را به اندازه ۱۰ سانتي متر قرار دهيد  فالوده رشته مي شود و اگر مي خواهيد نشاسته بصورت مرواريدي در بيايد بايد حد فاصل آبكش و آب حدوده ۶۰ سانتي متر باشد .  فالوده حاضر شده و شما مي توانيد با شيره ميل كنيد و جهت تزئين از تخم قرفه استفاده كنيد و مقداري هم گلاب به آن اضافه كنيد

طرز تهيه شربت فالوده يزدي (صرفاً جهت يك كاسه)

ابتدا شربت فالوده را حاضرکنيد .

شکر را با يک پيمانه آب روي حرارت بگذاريد و خوب هم بزنيد .تا شکرحل شود اجازه دهيد شربت با حرارت ملايم بجوشد تا شهد آماده شود.

درآخرگلاب را بريزيد و شربت را از روي حرارت برداريد.

14 نظر

  1. سلام این فالوده کرمانه نه یزد .یزدیا نشاسته رومکعبی برش می زنن می ریزن تو شربت سرچ کنید تهیه فالوده کرمان رو.

  2. من حدود چهار سال در یزد تحصیل کردم و عاشق فالوده یزدیم. چند ماهی هست که درسم تموم شده و یزد نرفتم حالا می خوام توی خونه درست کنم .اهل کوهرنگ هستم ویزدی ها را خیلی دوست دارم.

  3. با مریم موافقم. یزدی مکعبی شکله….

  4. با مریم موافقم

  5. سلام من از سال ۷۶ تا ۸۰ ميبد يزد دانشجو بودم و بهترين سالهاي عمرم اونجا بود. بهترين و خوشمزه ترين فالوده دنيا رو يزدي ها دارند. بينظرن مردمان كوير و خوراكي هاي لذيذشون. الان با گذشت پانزده سال از فارغ التحصيلي هنوزم هر چند وقت يكبار ميرم ميبد و يزد. به عشق دوستان خوب يزدي و همچنين خوردن فالوده.
    البته اينم بگم قديما فالوده يزدي رو تو كاسه فلزي مي ريختنند با يك تكه يخ وسطش. واي كه چه عالي بود. الان ديگه بهداشت گفته تو ظروف يكبار مصرف بفروشن مغازه داران. تو خود يزد فقط شير حسين و تو ميبد هم سر پارك فلسطين ا تو خ امام – فيروزآباد.

  6. سلام…من درست کردم اصلا خوب نشد…مجبدر شدم برم یه کاسه بیرون بخرم

  7. وای من عاشق ی دم و نیز فالودش. رشته تی بود فالوده یزدبا ترکیب عرقیجات و بخصوص گللب و بیومشک و تخم شربتی و خاکشیر

  8. فالوده فقط شیر حسین یزدی و پسران

  9. سلام فالوده یزد رشته ای هست
    مکعبی تا حالا من ندیدم
    خودمم یزدیم

نظر بدهید

آدرس ایمیلتان منتشر نمیشودگزینه های الزامی ستاره دار شده اند *

*

رفتن به بالا