شما اینجا هستید: خانه > آشپزی > طرز تهیه خمیرمارسیپان

طرز تهیه خمیرمارسیپان

ساختار خمیر مارزیپان بعلت شکل پذیری بسیار خوب این خمیر و تنوع ، باعث استفاده آن در انواع کیک ها و شیرینی ها شده است. دستورهای مختلفی جهت تهیه این خمیر وجود دارد که در اینجا تمام دستورهای تهیه آماده است .

دستور شماره یک :

مواد لازم :

۳۰۰ گرم بادام
۲۵۰ گرم پودر قند
۵۰ گرم گلوکز
یک دسی لیتر اب(۱۰۰گرم)
یک چهارم قاشق چای خوری وانیل
رنگ های مختلف خوراکی.

طرز تهیه :

بادام را خیس داده و از پوست در میاوریم و میگذاریم تا کاملا خشک شود. بعد بادام را میکس میکنیم . شکر و اب و وانیل را در قابلمه ای میجوشانیم و سعی میکنیم که دور قابلمه شکرک نزند. بعد گلوکز را اضافه کرده و تا ۱۲۲ درجه گرما میدهیم و بعد انرا روی پودر بادام ریخته و در حدود یک دقیقه میکس میکنیم…اگر مارزییان سفت شد از کمی اب گرم استفاده میکنیم ولی اگر شل شد کمی پودر قند اضافه میکنیم و یک شب لای پلاستیک در یخچال میگذاریم تا جا بیفتد.خمیر را به دلخواه رنگ میکنیم تا بتوانیم برای تزیین کیک از ان استفاده کنیم

دستور شماره دو :

مواد لازم برای ۵۰۰ گرم مارزیپان:

– پودر بادام زمینی ۲۵۰ گرم
– شکربهتر است کاستر شوگر باشد ۱۲۵ گرم
– پودر شکر آیسنگ شوگرالک شده ۱۲۵ گرم
– آبلیمو یک قاشق غذا خوری ۵ میلی لیتر
– سفیده تخم مرغ یک عدد
– اسانس بادام چند قطره

طرز تهیه :

شکر و پودر بادام زمینی را با هم در یک کاسه مخلوط کنید سپس وسط آن را باز کنید سفیده تخم مرغ و آبلیمو واسانس بادام را وسط کاسه بریزید کم کم با نوک انگشت شروع به مخلوط کردن کنید سپس پودر شکر الک کرده را روی سطح میز بپاشید و خمیر را روی آن ماساژ بدهید تا اینکه خمیر یک دست و بدون ترک بدست آید برای نگهداری باید در قوطی درب دار یا ورق سلفون پیچید می توان از رنگ های خوراکی برای رنگ کردن مارزیپان استفاده کرد.

دستور شماره سه :

مواد لازم :

بادام ۳۵۰ گرم ( تقریبا” ۲ لیوان )
شکر ۳۵۰ گرم ( تقریبا” ۲ لیوان )
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
آبجوش ۱۰۰ گرم ( تقریبا” نصف لیوان )
پودر قند به مقدار لازم ( من تقریبا” ۱۵۰ گرم استفاده کردم )
اسانس بادام تلخ ( به مقدار لازم )

طرز تهیه :

* بادامها رو داخل آب بریزید و بذارید داخلش بمونه تا زمانیکه به راحتی از پوست جدا بشه ( حدودا” ۱۲ ساعت ) . اگه عجله داشتید می تونید توی آبجوش بریزید و هر وقت آب اون سرد شد عوضش کنید تا زودتر از پوستشون جدا بشن ( بیش از ۲۴ ساعت بادامها توی آب نمونن )
* بعد از اینکه از پوست جداشون کردید ، روی یه دستمال تمیز بریزید تا خشک بشن .
*سپس با چرخ گوشت بادامها رو چرخ کنید ( سعی کنید کم کم داخل چرخ گوشت بریزید چون قدرت زیادی برای چرخ کردن می خواد و خدای نکرده چرخ گوشتتون نسوزه ) میتوان از میکسر نیز استفاده کرد .
* بعد سه سری دیگه بهمراه شکر چرخ کنید تا کاملا” پودر بشه .
* آبجوش اضافه کرده و کاملا” مخلوط کنید .
* بعد سفیده تخم مرغ رو اضافه کرده و هم بزنید .
* روی حرارت قرار داده و بمدت ۱۰ دقیقه با حرارت کم هم بزنید .
* روی میز کارتون پودر قند بپاشید و بعد از اینکه خمیر کمی سرد شد اونو روی پودر قند بریزید .
* بعد با دست ورز می دیم تا پودر قندها به خرد خمیر بره و خمیر از حالت چسبناکی در اومده و به دست نچسبه .
* برای رنگ کردن خمیر مارزیپان می تونید از رنگهای ژله ای ویلتون استفاده کنید . این خمیر رنگ پذیری خوبی نداره یعنی با یه خلال دندونی که توی رنگ بردین خیال نکنید خمیرتون یه رنگ خوشگل بهتون می ده بلکه باید ۴-۳ دفعه با خلال دندون رنگ روی خمیر بریزید و ورز بدین تا خمیرهای رنگی مثل شکل بالا داشته باش

دستور شماره چهار :

مواد لازم:

بادام چرخ کرده ( بدون پوست) ۱۰۰گرم
کره ۶۵ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
هل سائیده ۱ قاشق چایخوری
پوست لیمو ترش رنده شده ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

کره را با همزن خوب میزنیم تا نرم شود، پورد قند و بادام چرخ کرده را همراه هل و پوست لیموی زنده شده به کره اضافه می کنیم تا کاملا نرم و لطیف شود، البته این خمیر نباید خیلی سفت باشد، کمی از خامه زده شده سفت تر میشود . برای استفاده تزئینی میتوان مقداری رنگ خوراکی به آن اضافه نمود تا برای کارهای تزئینی زیبایی و جلوه خاصی داشته باشد… این خمیر به دلیل نرم بودن قابلیت شکل پذیری بالایی دارد.

دستور شماره پنج :

مواد لازم :

پودر قند الک شده و نرم ۴۸۰ گرم
پودر ژلاتین ۳ قاشق چایخوری
آب ۳ قاشق سوپ خوری
گلوکز مایع ۳ قاشق سوپخوری
گلیسیرین خوراکی ۲ قاشق چایخوری
در صورت دلخواه از انواع رنگهای مجاز و اسانس های مجاز

طرز تهیه :

ابتدا پودر قند را کاملاً الک کرده تا نرم شود و بعد داخل یک کاسه ریخته و وسط آن را گودی ایجاد کنید . آب را در یک کاسه کوچک ریخته و پودر ژلاتین را روی آن پاشیده و به صورت بن ماری روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین حل شود سپس گلوکز مایع و بعد گلیسیرین را اضافه نمایید و اجازه دهید تا مایع نرم و شفافی شود . سپس آن را برداشته و در کاسه ای که پودر قند دارد ریخته و از مرکز کاسه آن را به اطراف کاسه پهن کنید تا خمیر یکدست و صافی بدست بیاید .

نکات :

همانطور که دیدید برای تهیه خمیر مارزیپان دستورات مختلفی وجود داره که تفاوت آنها در مواد اولیه میباشد .
نکته ۱ : این خمیر تا ۶ ماه در یخچال قابل نگهداری است .
نکته ۲ : این خمیر حسابی باید ورز داده شود .
نکته ۳ : گلوکز باعث میشود که خمیر شکرک نزند
نکته ۴ : گلیسرین و یا کره باعث میشود که خمیر به دست نچسبد و خمیر نرم و انعطاف پذیری شود .
نکته ۵ : ژلاتین باعث چسبندگی میشود .
نکته ۶ : اگر خواستید با خمیر گل درست کنید به مواد یک قاشق چایخوری صمغ عربی اضافه کنید . گلها رو یکی دو روز قبل آماده تا خشک و سبک شوند .
نکته ۷ : دستور شماره ۵ که میبیند از بادام استفاده نشده است و در جای با نام خمیر مارزیپان آماده بود .
نکته۸: موقعی که می خواید مغز بادامها رو از پوستشون جدا کنید ترجیحا” زیاد خارج از آب نمونن چون مجددا” خشک می شن و پوست گرفتنشون سخت می شه .
نکته ۹: بعضا” بخاطر قیمت بادام نصف مقدار گفته شده رو با بادام زمینی جایگزین می کنند .
نکته ۱۰: اگه مزه بادام تلخ رو دوست دارید می تونید از اسانس اون استفاده کنید .

نکته ۱۱ : در مواد اولیه اصلیترین ماده بادام و مابقی برحسب سلیقه عوض شده اند بطور مثال در بعضی از دستورات از هل و پوست لیمو و در دستور دیگر از وانیل و یا اسانس بادام تلخ استفاده شد .

دستور شماره ۶خمیر بادام

مواد لازم :

بادام چرخ کرده ( بدون پوست ) …….۱۰۰ گرم
کره ………۶۵ گرم
پودر قند……..۵۰ گرم
هل ساییده …..۱ قاشق چایخوری
پوست لیمو ترش رنده شده ……..۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

کره را با همزن خوب می زنیم تا نرم شود ، پودر قند و بادام چرخ کرده را همراه هل و پوست لیموی
رنده شده به کره اضافه می کنیم تا کاملن نرم و لطیف شود.
البته این خمیر نباید خیلی سفت باشد کمی از خامه زده شده سفت تر می شود .

برای استفاده تزیینی می توان رنگ خوراکی به آن اضافه نمود تا برای کارهای تزئینی
زیبایی و جلوه خاصی داشته باشد . این خمیر به دلیل نرم بودن قابلیت
شکل پذیری بالایی دارد .

نظر بدهید

آدرس ایمیلتان منتشر نمیشودگزینه های الزامی ستاره دار شده اند *

*

رفتن به بالا