شما اینجا هستید: خانه > آشپزی > طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

  شله زرد

      مواد لازم:

                     برنج  ……………………………………..  یک کیلو گرم

                     شکر …………………………………….. ۲ تا ۲٫۲۵  کیلو گرم

                     زعفران سائیده شده زرمــان ……….. ۱٫۵ مثقال

                     روغن …………………………………….. ۱۵۰ گرم

                     گلا ب …………………………………….. یک و نیم پیمانه

                     خلال بادام  ………………………………. ۱۵۰ گرم

                     خلال پسته برای تزئین ………………… ۵۰ گرم

                     دارچین برای تزئین ……………………… به مقدار لازم

 

        طرز تهیه:

ابتدا برنج را پیمانه کرده و ۶ تا ۷ برابر برنج آب آماده میکنیم (مقدار آب برنج بستگی به نوع برنج دارد، بعضی برنجها به آب بیشتر و بعضی کمتر نیاز دارند)

بعد از شستن برنج میزان ۶ برابر آن آب ریخته و روی آتش می گذاریم. زمانیکه  جوش آمد گاهی کف بوجود آمده را میگیریم و اجازه میدهیم تا آرام آرام برنج پخته و مغز برنج نرم شود. (ولی له نشود)

بعنوان یک نکته بهتر است زعفران زرمــان را قبل از اینکه برنج را روی آتش بگذاریم (تقریبا ۳۰ دقیقه) به شکلی که در قسمت “بهترین شیوه حل کردن زعفران” گفته شد حل کرده و در زمانی که برنج در حال جوشیدن است و کمی مغز برنج نرم شد  جهت خوشرنگ و خوش عطرتر شدن شله زرد، در حدود ۱/۴ (یک چهارم) از زعفران آماده شده را کم کم داخل برنج بریزیم.

هنگامی که مغز برنج نرم شد(له نشود) شکری را که قبلا تمیز کردیم به مواد اضافه میکنیم و مرتب بهم میزنیم و در همین هنگام بقیه زعفران را کم کم داخل برنج ریخته سپس روغن داغ شده را اضافه میکنیم. بعد مقداری خلال بادام را که قبلا شسته ایم و همچنین گلاب را اضافه کرده و شله زرد را خوب بهم میزنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.

حالا اگر شله زرد کمی سفت بود مقداری آب جوشیده و گرم داخل آن ریخته و هم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شود و میگذاریم شله زرد جا بیافتد. بعد از جا افتادن درب ظرف را گذاشته و در صورت در اختیار داشتن فر، ظرف را با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر می گذاریم و یا اگر می خواهید روی آتش بگذارید بهتر است حتما کمی آتش روی درب ظرف شله زرد بریزیم تا بهتر جا بیافتد و آب نیندازد.

سپس  شله زرد آماده را از روی آتش (یا از داخل فر) برداشته، کمی هم زده و سرو میکنیم.

نظر بدهید

آدرس ایمیلتان منتشر نمیشودگزینه های الزامی ستاره دار شده اند *

*

رفتن به بالا